Type 3

Type 3

Helt kort

Type 3 arbejder meget hårdt og ved, hvordan man gør et godt indtryk. De er ekstremt kompetente og effektive, som får lavet meget og får det til at se let ud (selvom det kræver en stor indsats). 3’ere er dygtige til at bruge mål til motivere sig selv og er ressourcestærke og produktive, så de når disse mål. 
De ved, hvordan man skal præsentere sig selv for andre og kan tilpasse sig enhver kontekst. Deres specifikke “superkraft” er deres evne til at få tingene til at ske, ved at finde den mest direkte vej til deres mål, fjerne de forhindringer, der kan komme i vejen – mens de hele tiden ser godt ud.
De ved, hvordan de sikrer deres egen succes ved at arbejde flittigt, udføre de opgaver, der er nødvendige for at nå deres mål, og at udstråle et billede af succes og kompetence.

Typens akilleshæl

Som med alle de arketypiske personligheder repræsenterer Type 3’s gaver og styrker imidlertid også deres “fatale fejl” eller “akilleshæl”. De udmatter sig selv ved at arbejde for hårdt, og de mister overblikket over, hvem de virkelig er udover personaen de har udviklet sig til for at nå deres mål. Derudover kan de være hårdhjertede og ufølsomme overfor andre, når det gælder  deres løb mod målstregen. Men når de kan lære at balancere deres fokus på arbejde og præstation med deres fokus på egne behov og deres sande følelser, kan de bruge deres evner til at realisere må og skabe positive resultater, der kan forbedre livet for dem selv og andre.

Karakteristika

Fokus på andres syn

Type 3 personligheden er formet efter at spille overfor et publikum og blive det som andre værdsætter.

Resultatorienteret

3’ere arbejder hårdt på at sætte og nå mål, baserede på sociale eller kulturelle opfattelser af hvad, der gør en person succesfuld.

Fokus på succes

3’ere har et vågent øje, for hvad der udgør en succes. De har viljen og motivationen til at gøre hvad der skal til, for at opnå det.

Konkurrencemenneske

3’ere kan være hensynsløse og konkurrerende og specialiserer sig i at opnå specifikke mål og gør hvad de kan, for at vinde. De spiller for at vinde.

Image tilpasning

3’ere er så gode til at tilpasse deres image (ofte ubevidst) for at opnå beundring fra deres “publikum” at det kan være svært for 3’erne at se dybere ind i sig selv under deres image og succeser.
Ved at gøre dette, bedrager de sig selv, ved at skabe et falskt selvbillede i stedet for et ægte billede af dem selv, der måske fejler , bliver dømt eller ikke er tilstrækkelig.

Hårdtarbejdende

Type 3 har så meget fokus på at at yde det der skal til for at nå målet, at de mister forbindelse til både hjerte og krop. De bemærker ikke når kroppen ikke kan klare mere og mister fornemmelsen for hvad de føler og egentlig kan lide.

Fokus

Type 3 fokuserer på opgaver og mål samt på at skabe et image af succes set med andres øjne.
3’ere identificerer sig med deres arbejde og tror at de er det de gør. Dermed mister de forbindelsen til hvem de egentlig er.

Tanker og følelser

For en type 3 handler tankerne om hvad de skal  “gøre”. Det handler om at lave opgaver og opnå mål. Selvom de er en hjertetype, undgår de (ubevidst) deres følelser, fordi at blive fanget af følelser forhindrer dem i at få tingene gjort. Når de stopper op længe nok til at følelser kan dukke op, kan de føle en følelse af tristhed eller angst for at blive anerkendt for, hvad de gør, og ikke for, hvem de er. 3’ere har en tendens til at udtrykke utålmodig vrede, hvis nogen eller noget kommer mellem dem og deres mål.

Adfærd

3’ere har tendens til at være hurtige arbejdsnarkomaner. De har meget svært ved at sætte farten ned og bare “være”.  De kan være ekstremt produktive og effektive takket være deres laser-agtige fokus på at på tingene gjort og at nå deres mål.

27 undertyper

Tre forskellige varianter

Type 3 - Overlever

Sikkerhed

Overlever 3’ere er forfængelige over ikke at være forfængelige. De vil gerne beundres af andre, men undgår at opsøge anerkendelsen udadtil.
Det er ikke helt godt nok at se godt ud. De vil også VÆRE gode. De er stålsatte på at være et godt menneske — for at matche billedet af hvordan et menneske bør være. At være den perfekte rollemodel indebærer dyd og manglen på forfængelighed.
Overlever 3’ere søger følelsen af tryghed ved at være god, at arbejde hårdt og ved at være effektiv og produktiv.

Type 3 - Social

Prestige

Social 3’ere fokuserer på præstationer hvor de kan se godt ud i andres øjne og at få arbejdet gjort. De udfolder forfængeligheden gennem deres ønske om at blive set og at have indflydelse på mennesker. De nyder at stå på scenen og at være i spotlightet.
Social 3’ere ved hvordan man klatrer op ad den sociale rangstige og opnår succes. De er de mest konkurrerende og mest aggressive af de tre 3’ere. De har et massivt behov for at se godt ud og at fremstå corporate eller med en salgsmentalitet.

Type 3 - Sexual

Karisma

En-til-en 3’ere fokuserer på præstationer i form af personlig tiltrækningskraft og støtte til andre. Hos denne 3’er er forfængeligheden ikke benægtet som hos Overlever 3’eren. Den er heller ikke omfavnet som hos Social 3’ere. Den befinder sig et sted lige i midten. Det bruges til at skabe et attraktivt image og til at fremme vigtige andre. Disse 3’ere har sværere ved at tale om sig selv og lægger ofte fokus over på andre, som de promoverer i stedet for. De lægger meget energi i at glæde andre og har en team/familie mentalitet. 

Vil du høre mere?

Lad os tale sammen, så vi kan se, om jeg er den rette til at hjælpe dig.
Vil du have en gratis og uforpligtende samtale?